+ 387 (0) 63 620 669 info@sik-computers.com

header-object1.png

  • PODSTRANICE

news1Web scena razvija se jako brzo, osobito kada je riječ o web dizajnu. Novi trendovi i promjene preoblikovali su dosadašnji izgled web stranica.

- Naime, u današnje vrijeme stvari postaju jednostavnije, jer uz responsive web design i rastuću popularnost surfanja putem mobilnih telefona, sada je cilj prenositi informacije posjetiocima u kratkim tekstovima i jednostavnim „pozivom na akciju“.

- Uz nove tenologije poput HTML5 i CSS3, web dizajneri su eksperimentirali sa raznim browser efektima. Na primjer, možete imati pozadinsku sliku u pokretu sa normalnim fontom te imati 3d efekat za vrijeme čitanja.

- Progresivni izgledi su veoma privlačni, i mnogo novih sajtova je u tom stilu. To je trend današnjice, a izgled „progresivnog magazina“ se koristi da bi prikazali serije sadržaja u unaprijed odredjenom rasporedu. Ovakav izgled omogućava posjetiocima da se lako snalaze na sajtovima sa mnogo informacija.

- Postoji mnogo tipova fontova, i naravno da možete naći savršen tip fonta za svoju stranicu ako se potrudite. Ali ono što je trenutno postalo popularno kod web dizajnera je varijacija tipografije na sajtu. Korištenje različitih fontova za glagole, pridjeve ili imenice može ostaviti daleko bolji utisak na ljude, a njihovo posebno naglašavanje u današnje vreme postaje trend.

- Umjesto standardnog dodavanja videa na stranice, sve je popularnije koristiti ih kao pozadinu neke strane, pogotovo homepage-a. Na ovaj način se brzo i efektivno prenese poruka i zadobiva povjerenje posjetitelja. Ovo je naročito popularno prilikom kreiranja brendova.

header object1

SIK computers 

design and development 

+387 (0) 63 420 669

info@sik-computers.com

 

Blog

© Copyright 2004-2018 SIK computers Sva prava pridržana.