+ 387 (0) 63 620 669 info@sik-computers.com

header-object1.png

  • PODSTRANICE

news31. FIKSIRANI HEADER BAR

Dobar UX je najvažniji u zadnje vrijeme, osobito zbog toga što postoji veliki broj stranica na Internetu i ako vaša nije jednostavna za korištenje, posjetioci će pronaći neku drugu koja im više odgovara.

U cilju postizanja što jednostavnije navigacije sajtovi su usmjereni ka fiksnim header barovima u 2014.

Fiksni header bar omogućava da se navigacija nalazi na vrhu bez obzira gdje se nalazite na stranici – što olakšava i ubrzava pristup meniju kad god je potrebno. Ovaj tip zaglavlja je također dobar motivator za korisnike da istražuju više od onoga što stranica može da ponudi.

2. INTERAKTIVNA INFOGRAFIKA

Infografika je jedan od najpopularnijih načina da se prikažu informacije i statistike. U ovoj godini očekujemo da infografika preuzme novu dimenziju – interaktivnost.

Interaktivna infografika (kao i ne-interaktivna) će nastaviti da omogućava vizualizaciju velikog broja predmeta te će pomoći da se maksimizira vrijeme i enegija utrošena u njezino pregledanje, a kao rezultat dobijamo mogućnost boljeg razumijevanja podataka od strane korisnika.

3. „SINGLE PAGE“ SAJTOVI

U prošlosti, većina web sajtova se sastojala velikog broja stranica dostupnih sa glavne strane. Međutim, u 2014. se očekuje da će biti aktualan trend dizajna sajtova koji sadrže jednu stranicu – ili web sajtova koji se sastoje od jedne glavne, ali dosta dugačke stranice.

Single page sajtovi traže od korisnika više skrolovanja – koje se koristi zbog sve više rasprostranjenosti uporabe mobilnih uređaja, kao i dugačkih feed-ova na društvenim mrežama poput Facebook-a i Twitter-a. Ova vrsta sajtova omogućava korisnicima unos i pretraživanje informacija bez potrebe za prebacivanjem na druge stranice.

4. FLAT DIZAJN

Ovo je već jedan od najvećih trendova na web-u, ali njegova popularnost nastavlja da raste i u 2014. Dok su nekada popularni sajtovi prakticirali 3-d efekte i skeumorfizam dizajn, danas većina najboljih sajtova koristi flat princip, jednostavnu grafiku koja je moderna i minimalistička.

header object1

SIK computers 

design and development 

+387 (0) 63 420 669

info@sik-computers.com

 

Blog

© Copyright 2004-2018 SIK computers Sva prava pridržana.