+ 387 (0) 63 620 669 info@sik-computers.com

header-object1.png

  • PODSTRANICE

video produkcija

Video je moćan komunikacijski alat koji kombinacijom slike, pokreta i zvuka na jedinstven način publici prenosi poruku. Bilo da infomacije emitira u vanjski svijet ili u krug svojih zaposlenika, korporativni video učinkovit je medijski izbor.

Koristi se u širokom spektru aplikacija, pri edukaciji novih zaposlenika, demonstraciji proizvoda te edukaciji o sigurnosti na radu. Nadalje, odjelu prodaje pomaže pri prodaji proizvoda ili usluga, dok odjelu marketinga pomaže da potencijalne klijente i javnost upozna s vašom tvrtkom.

Postoje tri osnovne faze koje čine video produkciju:

1. Predprodukcija
Predporodukcija je zapravo pripremanje, planiranje i organiziranje cijelog procesa video produkcije. Što znači da se u ovoj fazi predlažu ideje, predlaže i razrađuje scenarij te skiciraju scene (storyboard), tj. kreira se knjiga snimanja. Uz dobre ideje i dobro isplanirani proces možete uštedjeti dosta novaca. Visoka produkcija nije uvijek najbolje rješenje, uostalom ako vam budžet to ne dozvoljava dobrom idejom možete nadopuniti taj “nedostatak”.

2. Produkcija
Pod pojmom produkcija zapravo podrazumijevamo snimanje, i to prema kreiranom scenariju, prethodno odabranim lokacijama s ranije dogovorenim produkcijskim timom, odnosno sve što se dogovori u fazi predprodukcije se sada realizira na terenu. Veličina produkcijskog tima ovisi o kompleksnosti projekta.

3. Postprodukcija
Postprodukcija je faza gdje se svi snimljeni materijali prema scenariju montiraju u finalni proizvod. Montažom se smatra proces spajanja svih elemenata (slike, zvuka, teksta i animacije) u jedan gledljiv format.

Vrijeme potrebno da se realizira projekt u sve tri faze video produkcije ovisi o složenosti samog projekta. Uzmimo za primjer minutu promotivnog spota za neku tvrtku putem kojeg se želi prikazati proizvodni proces na jedan moderan i dinamičan način uz korištenje više produkcije. Za razradu ideje, pripremu i planiranje treba nam oko tjedan dana, za snimanje oko dva dana, te za postprodukciju još 5 dana. Nezahvalno je planirati vrijeme same produkcije tj. snimanja pogotovo ukoliko to ne ovisi samo o produkcijskom timu, nego i o firmi za koju snimamo, vremenskim uvijetima, itd.

 

header object1

SIK computers 

design and development 

+387 (0) 63 420 669

info@sik-computers.com

 

Blog

© Copyright 2004-2018 SIK computers Sva prava pridržana.